קול קורא:  סדנת התמקצעות אקדמית בראייה ביקורתית

קול קורא: סדנת התמקצעות אקדמית בראייה ביקורתית

מרכז מינרבה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב מזמין סטודנטיות וסטודנטים להשתתף בסדנת התמקצעות אקדמית בראייה ביקורתית.

הסדנה מיועדת בעדיפות ראשונה לתלמידות ולתלמידים שהם דור ראשון להשכלה גבוהה, שהתחילו או מתעתדים להתחיל בקרוב תואר שני או שלישי במדעי הרוח והחברה, וששוקלים לנסות להתקדם בסולם האקדמי. בהתאם לביקוש נשקול להרחיב את הקריטריונים.

הסדנה תשלב קריאה של טקסטים ביקורתיים על האקדמיה ופיתוח מיומנויות של התמקצעות אקדמית: קריאה וכתיבה של טקסטים אקדמיים (הצעות מחקר, תיזה/דיסרטציה, מאמרים), כתיבת קורות חיים ואבסטרקטים, הגשת הצעות לכנסים ולמלגות, פנייה לכתבי עת, העסקה אקדמית זוטרה וכו'.

הסדנה תתקיים באוניברסיטת תל אביב, במהלך שנת הלימודים תשע"ו, בימי רביעי מ 16:00 עד 18:00 אחת לשלושה שבועות.

סטודנטיות וסטודנטים שמעוניינים להצטרף מתבקשים לשלוח מייל קצר שמתאר את מסלול לימודיהם, הרקע שלהם, ומדוע הם מעוניינים להשתתף בפרוייקט. את המייל אנא שילחו, עד יום חמישי, 5.11.15, לכתובת: firstgenerationacademia@gmail.com

תוכנית טנטטיבית של הסדנה:

פגישה ראשונה:
מפגש היכרות והצגה של הנושא: מה זה אומר להיות דור ראשון להשכלה גבוהה, האקדמיה ומנגנוני ההדרה שלה, מהי התמקצעות אקדמית, וכו׳.

פגישות 2-3:
קריאה משותפת של הערך "אוניברסיטה" מתוך מפתח, תוך הדגשת מיומנויות ניתוח טקסט, ולאחר מכן בדגש על כתיבת טקסט.

פגישה 4:
דרכים לגשת לכתיבת הצעת מחקר/פרק מתזה/מאמר.

פגישה 5:
קריאה ב Homo Academicus של בורדייה. המשך דיון במיומנויות קריאה וניתוח של טקסטים, בדגש על שפה זרה.

פגישה 6:
פוליטיקה של אקדמיה כפי שבאה לידי ביטוי בהערות שוליים: בניית מאגר מאמרים, ביבליוגרפיות, איתור מאמרים וספרים אונליין, איך ומה לצטט.

פגישה 7:
קריאת קולות קוראים לכנסים, הגשות לכנסים, כתיבת אבסטרקטים.

פגישה 8:
כתיבת קורות חיים אקדמיים, תוך דיון בשאלות של מגדר וגזע.

פגישה 9:
קריאה ב Spheres of Justice של מייקל וולצר – כתיבה אקדמית אמריקאית ודיון ב"מצויינות" אקדמית.

פגישה 10:
מנחים, מלגות, הוראה והעסקה אקדמית זוטרה.

פגישה 11:
כתבי עת, פרסומים ונטוורקינג.

סדנת התמקצעות אקדמית בראייה ביקורתית לדור ראשון להשכלה גבוהה