ערב עיון חגיגי: "תנועה והסדרת החירות: על משטרים ליברליים של ניידות", מאת הגר קוטף

מרכז מינרבה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב שמח להזמינכם לערב עיון חגיגי לכבוד ספרה של הגר קוטף, Movement and the Ordering of Freedom: On Liberal Governances of Mobility, שראה אור בהוצאת אוניברסיטת דיוק.

מראשית המחשבה הליברלית, חופש התנועה מופיע כגילום מושג החירות עצמו. אלא שבמדינות ליברליות, התנועה נתונה גם לפיקוח והסדרה באמצעים ההולכים ומשתכללים – החל במצלמות על כבישי אגרה וכלה בדרכונים ביומטריים.
ספרה של קוטף עוקב אחר תפקיד כפול זה של התנועה במחשבה הליברלית ובמגוון פרקטיקות פוליטיות. קוטף בוחנת כיצד הופעתה של התנועה כחירות בסיסית כרוכה ללא הפרד בהתייחסות אליה כבעיה ביטחונית ובהתפתחות פרקטיקות לפיקוח עליה. כך, הצמידות בין חירות לבין שלילתה כלל אינה פרדוקסלית כפי שנראתה להוגים שונים, משום שהמנגנונים שנועדו להבטיח את חופש התנועה הם גם אותם מנגנונים המפקחים עליה.
הספר נע בין המחשבה על תנועה לבין בחינת פרקטיקות שליטה בתנועה; בין קריאה בלוק, הובס ומיל לבין בחינה של טכנולוגיות לפיקוח על תנועת פלסטינים בשטחים הכבושים.

ביום ב', ה-11 במאי 2015, בשעות 16:00 – 18:00, בחדר 281 בבניין גילמן, נקיים ערב עיון מיוחד לכבוד פירסום ספרה של הגר.

משתתפים:

הגר קוטף, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת תל אביב
הונידה ע'אנם, חוקרת עצמאית
אמל ג'מאל, אוניברסיטת תל אביב
ניב גורדון, אוניברסיטת בן גוריון
אריאל הנדל, אוניברסיטת תל אביב
חן משגב, אוניברסיטת תל אביב

עוד על הספר ראו באתר ההוצאה

אתם מוזמנים לקרוא את ההקדמה לספר כאן

ראו גם עמוד האירוע בפייסבוק וההזמנה לאירוע

הכניסה חופשית. נשמח לראותכם!